Skip to content


Ce este scanarea 3D si ce poti face cu un scanner 3D

Este clar, scanarea 3D este noua gaselnita in materie de imprimare, scanare & co. Iar din primavara anului trecut mai ales, avantajele ei au inceput sa fie aduse in discutie tot mai mult pe plaiurile mioritice. Asa ca ne-am gandit sa-ti spunem cam cum vine treaba cu acest soi special de scanare, si la ce ti-ar putea folosi faptul ca asa ceva exista.

Ce presupune scanarea 3D

Numita uneori si digitizare 3D ( sau inginerie reversiva), scanarea 3D este procesul de copiere digitala a informatiilor privind geometria unui obiect solid. Odata ce este scanat 3D, geometria obiectului este redata digital printr-o retea densa de puncte, numita nor de puncte. Informatiile de acest fel sunt apoi post procesate intr-o retea de poligoane numita 3D mesh si salvate sub diverse formate. Si uite asa, scanarea 3D iti permite sa obtii date complete despre un anume obiect.

Domenii de aplicabilitate pentru scanarea 3D:

-          medicina, sculptura – scanarea 3D a corpului uman sau a unor parti din acesta

-          media, arta & cultura – grafica si design computerizat – filme si jocuri video, arhitectura, arheologie, conservarea patrimoniului, muzee virtuale

-          industrie – inginerie inversa in proiectare si reproiectare produse, autovehicule, aero si  bunuri de larg consum

Solutie low-cost scanare 3D - David-laserscanner

Solutie low-cost scanare 3D - David-laserscanner

La ce este bun un scanner 3D pentru utilizatorii individuali

Sa lasam un pic la o parte nevoile de scanare 3D din domeniul medical, industrial sau artistic si sa ne gandim la utilizatorul individual. De ce si-ar dori acesta un scanner 3D? Acest potential utilizator poti fi chiar tu. Ti-ar fi de folos un astfel de echipament?

In cazul in care iti doresti sa scanezi 3D in stil do-it-yourself (poate ai un hobby anume) astfel incat sa studiezi si sa te familiarizezi cu domeniul 3D, raspunsul este da. Iar pentru a reusi in demersul tau, o solutie low-cost care sa-ti permita obtinerea unui rezultat de acuratete medie, este fix ceea ce-ti trebuie.

Bineinteles, sugestia noastra este scannerul 3D David-laserscanner, despre care ti-am mai povestit aici. Este un echipament 3D capabil sa furnizeze solutii profesionale de ultima generatie, te poti baza pe el ;) .

Pe curand! De-aveti intrebari, suntem aici, doar stiti.

 

 

/p

Bookmark and Share

Posted in Consiliere scannere, Vanzari.

Tagged with , , , , , , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.


5 × trei =

This site is using OpenAvatar based on