Skip to content


Functia duplex

Detalii despre functia duplex pe care adeseori o intalnim in specificatiile imprimantelor sau multifuntionalelor inkjet, laser, gel sau alte aparate de listat.

Imprimante duplex

Despre functia duplex ca nu prea intelege lumea toata si cred ca-i de folos sa explicam mai clar.

Hai sa vedem prima varianta si cea mai intalnita atunci cand la o simpla imprimanta sau o multifunctionala, fie ele de orice tip (adica ma refer la tehnologia de printare: inkjet, laser, gel,etc) apare in descriere functia duplex, Da sau Nu sau Duplex manual.

Ei in caz ca se zice Da, imprimanta pe care ne pregatim sa o achizitionam va putea face imprimare fata verso automat, de la calculator, (doua fete, print si a iesit).

In caz de Nu, binenteles nu vom putea avea acest beneficiu.

Daca scrie Duplex manual atunci de fapt ni se ofera de ofera de catre producator (un fel de frectie la picior de lemn zic eu, ca daca vrei 50 de pagini fata verso s-ar putea sa te lasi pagubas pe la a 25-a), ni se ofera un loc, in general sub forma unei fante de alimentare, prin care sa introducem cu mana intr-un anumit fel, hartia care a fost imprimata pe o parte pentru a o tipari pe verso, (acelasi lucru se poate face binenteles si introducand colile printate, inapoi in tava de alimentare) si facem duplex manual).

Asa arata modul duplex de la o imprimanta Hp

Asa arata modul duplex de la o imprimanta Hp

Modul duplex de la o imprimanta Hp

Asa arata fanta minune pentru duplex

Asa arata fanta minune pentru duplex

Fanta pentru duplex manual

Stive de hartie

Aici as mai spune un singur lucru, la majoritatea producatorilor: Ca are sau nu duplex un echipament se vede direct din denumire, unde apare un D mare sau d mic dupa cifrele care reprezinta modelul
aparatului, la fel cum poate aparea si un N adica (network) are retea, sau T (tray) are a doua tava de alimentare, sau X… ajunge.

Mai multe informatii pe aceasta tema pe site-ul Mirosoft:

http://office.microsoft.com/ro-ro/word/HA101055411048.aspx

Varianta a doua cand se refera la
duplex: apare doar atunci cand vorbim de multifunctionale si se refera la posibilitatile de alimentare cu documente originale.

Aici ne ajuta functia asta doar
atunci cand scanam sau copiem (ca daca imprimam stim deja Da sau Nu) si lucrurile se pot intampla asa, avem in mana zece documente fata verso, vrem sa le scanam sau sa le copiem.

Pai daca acolo unde punem documentele e doar un capac platan simplu, putem doar aseza manual fiecare coala, fata cu fata pe sticla si start, treaba care o sa cam dureze, dar daca avem un alimentator automat de documente (ADF) treaba va merge mai repede, punem acolo cele 10 coli si dam start, le preia automat pe fiecare si avem copii sau scanari pe o fata, daca vrem si fata cealalta le mai punem odata invers si vom avea fata verso.

Ei dar se poate si altfel, un aparat poate avea si alimentator automat reversibil de documente (RADF sau DADF sau ARDF sau ca-i durea capul sa zica toti producatorii la fel) acelasi lucru inseamna anume ca vom pune acolo cele 10 coli originale tiparite fata verso ii vom spune la aparat ca vrem copii sau scanari fata verso, eventual si cate din fiecare coala si pana termina putem face altceva, masina face totul.

Asta inseamna de fapt functia Duplex la alimentare cu documente.

Capac alimentare automata duplex

Capac alimentare automata duplex

Asa arata capacul cu alimentare automata

La final sper cam fost clar si nu alambicat, da hai sa fac o gluma cu scop de sa vad cine nu pricepe nici de cum astea, si pentru asta pun o intrebare:

Putem avea in functiune un multifunctional care sa stie imprimare fata verso (duplex) dar la copiere sa nu poata copiere automata fata verso?


Pentru al saselea raspuns corect promit un discount maxim la o comanda de consumabile facuta pe magazinul online www.eLog.ro.

Cu drag,

Imprimescu

Bookmark and Share

Posted in Tehnologii.

Tagged with , , , .


7 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. Vasile Topor says

  Da, se poate.
  Si multumesc pt explicatii, sunt mai intelept acum.

 2. Birsan Costel says

  Buna seara !
  Eu ma numar printre cei care se incurca in specificatile producatorilor, de aceea as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta sa aleg o multifunctionala laser, nu neaparat cu fax, dar care sa aiba alimentator automat reversibil de documente DADF, si lucru foarte important, sa scaneze color si automat pe ambele fete. Nu in ultimul rind este important si pretul pentru un salariu de bugetar…. Multumesc anticipat pentru ajutor !

Continuing the Discussion

 1. Promotie Multifunctionale Brother A3: Consiliere consumabile print linked to this post on 25/02/2010

  [...] seriei de imprimante multifunctionale MFC6490CW/6890CDW cu duplex si DCP6690 varianta fara fax de la Brother,  care sunt practic primele multifunctionale cu jet A3 [...]

 2. Concurs online eLog – Trust , intrebarile zilei 6 – Consiliere consumabile print linked to this post on 17/10/2010

  [...] caz ca e nevoie de ajutor cred ca articolul asta e de folos , la consumabile probabil nu mai e nevoie de ajutor deja motorul de cautare consumabile [...]

 3. Concurs online eLog – Trust , intrebarile zilei 9 – Consiliere consumabile print linked to this post on 20/10/2010

  [...] acum ajutorul , mai greu un pic de data asta , hint-ul ar trebui sa fie in articolul asta si de fapt lipseste pentru ca acolo m-am referit exclusiv la variantele cand poate aparea functia [...]

 4. Concurs online eLog-Trust , intrebarile zilei 10 – Consiliere consumabile print linked to this post on 21/10/2010

  [...] ati inteles ideea la povestea de ieri cu " doar hartie plana " si mai stim deja si ce estea cela duplex la alimentare  , nu e greu de loc , trebuie doar inteles ce-i aia flatbad iar pentru raspunsul la [...]

 5. Super promotie la imprimante Lexmark laser alb negru | Consiliere consumabile print linked to this post on 03/12/2010

  [...] departamentala , pentru companii , aveti de ales intre modelul doar cu retea T650n si modelul cu duplex si retea T650dn iar acolo unde o imprimanta de genul acesta lipseste sau isi are locul acuma e [...]Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.


unu + 3 =

This site is using OpenAvatar based on