Skip to content


Resetare imprimanta Canon MP160

Multa lume posesoare de imprimante Canon mp are problema asta, fiind specifica acestei serii de imprimante.

Bine v-am regasit dupa vara, concedii si altele, a venit toamna si m-am intors printre imprimante, copiatoare, faxuri, consumabile si de ce nu service, despre care o sa va zic cateva vorbe azi .

Vorbim despre cum se reseteaza o imprimanta multifunctionala Canon MP160 dar la modul general se procedeaza la fel cu toate modelele din serie.

Mai toata lumea dupa ce termina primul set de consumabile originale cu care a venit imprimanta, se descurca sa le refileze care pe unde stiu, doar ca surpriza… desi refilul e ok facut, dupa introducerea cartuselor in imprimanta se aleg cu un cod de eroare din cauza cip-ului de pe cartus care e tot ala initial, al carui rol de a contoriza un numar de pagini a fost consumat.

Aici trebuie resetat Ink Counter-ul.

Meniu Canon MP190

Resetare imprimanta Canon mp160

Apoi mai apare un alt cod de eroare dupa un numar mai mare de pagini cand de fapt buretele care colecteaza cerneala reziduala este plin si dupa curatare trebuie resetat EEPROM-ul (memoria interna care contorizeaza anumite functionalitati ) .

Dupa un simplu refil de cartuse reset-ul de Ink Counter se poate incerca tinand butonul Cancel/Resume (acela unde avem cu rosu un triunghi intr-un cerc) apasat dupa pornire 9 secunde, apoi se asteapta putin si imprimanta ar trebui sa iasa din eroare.

Atentie: acest reset trebuie facut pe rand cu fiecare cartus in parte iar dupa ce isi revine si functioneaza e bine de facut un Nozzle Check din meniul imprimantei, chiar si un Head Cleaning nu strica facut .

Daca nu merge asa atunci faceti un reset general unde veti reseta atat Ink Counter-ul cat si EEPROM-ul urmarind pasii de mai jos :

- Cu imprimanta stinsa apasati butonul Cancel /Resume si tineti apasat, porniti imprimanta de la On / Off .
- Dupa pornire dati drumul la Cancel/ Resume dar tineti in continuare On/ Off apasat .
- Apasati Cancel/ Resume de doua ori iar apoi dati drumul la On/Off
- Imprimanta a intrat in meniul EEPROM , si va aparea pe diplay Idle
- Butonul On/ Off vedeti sa fie aprins.
- Apasati apoi Cancel / Resume de trei ori pentru a reseta EEPROM-ul si apoi On/Off si asteptati ca imprimanta sa lucreze.
- Apasati apoi Cancel Resume de patru ori pentru a reseta cartusele ,ridicati capacul si scoateti cartusele,apoi din nou On / Off si asteptati ca imprimanta sa lucreze la mesajul de eroare cartuse dati ok.
- Puneti cartusele la loc si ar trebui sa fie totul ok

Aceeasi treaba poate fi facuta si folosind calculatorul adica din meniul imprimantei in sectiunea mptool care arata ca mai jos.

Resetare imprimanta Canon MP160 software

Procedura e putin diferita si o sa o prezentam la cerere daca sunt doritori , va spunem doar ca e si un software care se poate rula pentru a rezolva aceste probleme .

Pe curand.

Cu drag,
Printing Expert

 

Producator Canon

Producator Canon

Bookmark and Share

Posted in Canon, Cum se face, Instalari periferice.

Tagged with , , , , .


43 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. danz says

  domnule imprimescu, nu contest ca sti despre ce e vorba si poate si rezolvi aceste probleme, dar mai citeste tu odata ce ai scris, coboarate la mintea unui incepator si incearca sa aplici exact ce ai scris si vei avea o mare surpriza cand vei vedea ca nu merge.

 2. Imprimescu says

  Din ce vad eu , nu ati citit destul de cu atentie procedura , de aceea se intampla asta .
  Recititi cu atentie , urmati exact toti pasii , iar daca tot nu merge pot fi si alte cauze dar o data sa trecem de faza asta .
  Cu stima , Imprimescu

  • isa says

   eu am pixma mp 210 , am incercat sa fac cum ati spus ca seamana imprimantele, dar nu mi a iesit, please help!

 3. MP 160 model de prin 2007 says

  Draga domnule imprimescu eu cred ca metoda doi nui buna cand scot cartusele si imi zice la final sa apas on/off mie mi se stinge imprimanta si ar fi logic sa o repornesc ca sa pot baga cartusele dar cand bag cartusele in momentul acela imi apare din nou eroarea deci ceva nui ok. Please help

1 2Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.


sase − = 2

This site is using OpenAvatar based on